Om

Om misantropi: Misantropi innebär att man känner ett hat eller starkt ogillande mot det mänskliga släktet, eller har en disposition som innebär ett ogillande eller en brist på tillit till andra människor. (Wikipedia) För min egen del är hat nog ett väl starkt ord för att beskriva vad jag känner; stark irritation är förmodligen den mest korrekta beskrivningen av mina känslor för det mänskliga släktet. Utmärkande för mänskligheten ur min synvinkel är dumheten. Därmed inte sagt att jag anser att alla människor är dumma i huvudet hela tiden. Däremot anser jag att de flesta människor lider av olika typer av situationsrelaterad dumhet i större eller mindre utsträckning. Detta är en följd av att vi som art inte är anpassad till den miljö (det vill säga det samhälle som vi har konstruerat åt oss själva) där vi lever våra liv. Vi använder egenskaper som var ändamålsenliga för tiotusentals år sedan men som i dag till stor del gör att vi fattar dåliga beslut. Därav undertiteln på bloggen: Varje person bör betraktas som idiot tills motsatsen bevisas. Detta är en devis som har tjänat mig väl i mer än ett decennium. Den har en uppföljning: På så vis blir jag aldrig besviken och någon gång glatt överaskad.

(Några av de berömda misantroper som jag gillar: Författaren Evelyn Waugh, filosofen Arthur Schopenhauer, satirikern Jonathan Swift, poeten Emily Dickinson och författaren Patricia Highsmith.)

Om författaren: Jag heter Henrik Gustafsson, är född 1973 och är far till två barn. Jag har studerat sociologi, svenska språket, historia och filosofi – bland annat. Jag har i mer än ett decennium arbetat heltid i säkerhetsbranschen, huvudsakligen som väktare och ordningsvakt. Mina främsta intressen är att läsa, skriva och tänka. En del personer betraktar mig som en MÖP och det kan möjligtvis vara sant men ska i så fall definitivt inte missförstås som att jag är en militaristisk person. Jag är inte, och har aldrig varit, medlem av något politiskt parti och har aldrig aktivt stött något parti annat än på valdagen eller genom att då och då uttrycka sympati för det ena eller andra partiets hållning i en enskild fråga. (Undantaget är ett år som aktiv i ett renodlat studentparti i Uppsala studentkårsfullmäktige på 1990-talet.) Jag är sedan juli 2017 medlem i det liberalkonservativa partiet Medborgerlig samling.

Om bloggen: Syftet med min blogg är att vara ett medium för mig att formulera mina tankar. Jag skriver för mig själv. Vill någon läsa det jag skriver är det helt i sin ordning. Gillar man inte det jag skriver går det bra att sluta läsa eller så får man skriva i kommentarsfälten. Jag förbehåller mig dock rätten att ta bort sådana kommentarer som är brottsliga, innehåller reklam eller som inte behandlar ämnet som kommenteras. Om jag har lust kan jag tänkas svara på kommentarer men det är inte på något sätt säkert att jag gör det eftersom detta först och främst är min privata blogg och inte ett diskussionsforum.

Några varningar: På grund av mina intressen kommer bloggen förmodligen att ha en övervikt av inlägg som är relaterade till ämnen som säkerhetspolitik, lag och rätt, personlig säkerhet och annat snarlikt. Det kommer förmodligen att bjudas på väldigt lite skönhets- och modetips, recept, inredningsuppslag eller produktplacering. Vissa personer kommer att uppfatta stilen som överdrivet raljerande och hitta inslag av ironi eller rent av sarkasm. Detta är avsiktligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s